23 november 2016

Opleiding tot trainer

  • MINDFULNESSTRAINER

Het toepassen van MBCT of MBSR als trainer leert men niet in 8 weken . Het vraagt een grondige voorbereiding en een gestructureerde opleiding. I AM biedt een training en opleiding aan in 1 tot 3 jaar. Er is het attest naargelang men de basisopleiding volgt of het certificaat indien men de volledige opleiding. Trainers die een certificaat hebben behaald, kunnen toetreden tot de beroepsverenigingen in België en Nederland.

Alle info over deze opleiding vind je hier.

Boek dat bij de opleiding hoort: Mindfulness bij stress, burn-out en depressie. Een 8-weken stappenplan voor hulpverleners. 

  • COMPASSIE- EN HEARTFULNESSTRAINER

I AM biedt een gecertificeerd traject aan tot compassie- & heartfulnesstrainer. De training door I AM ontwikkeld, is uniek. De opleiding bestaat uit 2 delen: deel 1 is het volgen van de training als deelnemer. Dit kan in een 8 weken training, ofwel in een intense 3 of 4 daagse ofwel tijdens de zomerweek in de Ardennen. Deel 2 is het traject om trainer te worden en dit bestaat uit 4 dagen. De voorwaarde om deze te volgen is o.a. ook al mindfulness trainer zijn. Je kan de syllabus gebruiken voor jouw deelnemers na certificatie door I AM.

Alle info over deze opleiding vind je hier

David geeft deze opleiding ook in Nederland (klik hier).

  • COMMUNICATIETRAINER

Nadat je module 1 gevolgd hebt (4 dagen, 8 sessies of een zomerweek “Geweldloze communicatie met mindfulness en compassie), kan je als mindfulnesstrainer module 2 volgen. Tijdens module 2 bekijken we vanuit het trainersperspectief naar deze unieke training. Er wordt gewerkt met casussen, rollenspel en meditaties.  Vanuit je eigen ervaring en proces in module 1, leer je in deze module hoe je de training kunt faciliteren bij je deelnemers. Aan de hand van reflecties, sta je ook stil bij jouw intenties en aandachtspunten als mindfulnesstrainer in communicatie. Je krijgt toestemming om de deelnemerssyllabus te gebruiken voor je eigen trainingen.

Deze opleiding is absoluut een must voor wie mindfulness en compassie wil integeren in communicatie en dit wil doorgeven aan deelnemers. Deze boeiende training ontwikkeld door dr. David Dewulf vormt een unieke integratie van geweldloze communicatie, mindfulness, compassie en inzichten uit de neuropsychologie.

Alle info over deze opleiding vind je hier.

David geeft deze opleiding ook in Nederland: info.

  • JONGERENTRAINER

Jongeren staan erg open en zijn nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en manieren om in het leven te staan. Ook al laten ze het minder open en minder direct blijken, mindfulness is voor hen een zeer waardevolle bijdrage in hun intense zoektocht naar volwassenheid en een eigen identiteit. Jongeren in dit proces begeleiden is een boeiende en uitdagende aangelegenheid voor elke trainer!

Gedurende deze opleiding leer je het mindfulnessprogramma voor jongeren. Dankzij de afwisseling tussen meditatie en levendige metaforen kunnen bepaalde boodschappen op een diepgaande manier ervaren worden. Anekdotes uit de praktijk worden afgewisseld met aangepaste oefeningen en onderwerpen uit de leefwereld van de jongeren. We oefenen het 8-weken programma in op een praktische manier.

Deelnamevoorwaarde: Afgeronde basisopleiding tot mindfulness trainer.

Alle info over deze opleiding vind je hier.

Boek dat bij de opleiding hoort: Mindfulnesstraining bij jongeren. Stappenplan voor hulpverleners. 

  • KIDSTRAINER

Tijdens de opleiding tot kindertrainer maak oefen je met de principes van opvoeden in verbondenheid en mindful communiceren. Als kindertrainer in wording ontvang je uitvoerige informatie uit de praktijk en krijg je uitgebreid de gelegenheid tot het versterken van je trainerscapaciteiten. Je leert een programma op maat van kinderen. Zo kan je met solide bagage zelf aan de slag met het programma voor kids van 4 tot 6 jaar of van 7 tot 12 jaar. Er wordt gewerkt met literatuur, huiswerkopdrachten, rollenspelen, videofragmenten, …

Alle info over deze opleiding vind je hier.