23 november 2016

Heartful communiceren – zomerweek

Je kan hier nooit helemaal gelukkig zijn
als je ook ergens anders wil zijn

David Dewulf

10/08/2018 – 17/08/2018
                                                                                                                                                      Inschrijven kan hier

De zomerweek start op vrijdag 10 aug om 17 u met verwelkoming, aanlandingsmoment en maaltijd(18u30). Het gebouw kan je pas betreden vanaf 17u. Ze eindigt op vrijdag 17 aug om 10u.

Gedurende 7 dagen krijg je het volledige programma MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) & MBCT(Mindfulness Based Cognitive Therapy). De totale werktijd tijdens deze week bedraagt 30u. Je kan de dag optioneel starten met yoga. Na het ontbijt krijg je les en in de namiddag ben je vrij om op het prachtige domein te relaxen of de buurt van Rochefort te verkennen. Voor het slapengaan is er nog een meditatie om te ontspannen. Er is 1 dag in volledige stilte. Ook compassie en zelfcompassie komen aan bod.

Wetenschappelijk onderzoek toonde daarbij dat mindfulness efficiënt is voor de aanpak van o.a. stress, chronische pijn, angst, depressie, burn-out, slaapstoornissen, hoofdpijn,… En je wordt er gelukkiger van!

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Rust vinden in de drukte.
 • Training van aandacht.
 • Stress opbouw en aanpak van stress.
 • Meditatie , opbouw in 4 fasen.
 • Kracht van stilte en creativiteit in de stilte.
 • Yoga, Qi Gong en Tai Chi.
 • Inzicht in het brein  & haar mechanismen, gevolgen voor geluk.
 • Welzijnsplan voor een optimaal leven.
 • Omgaan met dipjes en depressie voorkomen.
 • Cognitieve inzichten en werking.
 • SMART – Communicatie.
 • Compassie en zelfcompassie als bron voor geluk en innerlijke kracht.
 • Tips voor dagdagelijkse leven.

Hier kan je enkele foto’s bekijken van de locatie in Frandeux.

 

 

Enkele reacties van deelnemers

Dit was het mooiste cadeau voor mijzelf dit jaar.
Christina

Ik begon vrij sceptisch aan de training, maar het ijs was relatief snel gesmolten. De kracht van de groep helpt je je persoonlijk pad te vinden. Door de training mindfulness zie ik nog steeds de dingen rondom mij, maar heb bewustere aandacht aan het innerlijke leren geven. Het is voor mij een positieve en intense ervaring geworden, die ik levenslang zal meedragen.
Jos v.S.

De mindfulness training heeft mij goed gedaan. Door de vele meditatie oefeningen en praktische tips voel ik mij krachtig en rustig in mijn lijf; dat heeft een direct effect op mijn algehele welbevinden. Het zorgt ervoor dat ik beter kan loslaten wat zich aandient in de vorm van zowel gedachten als emoties.
Maartje S.

De zomerstage mindfulness voelde voor mij als thuiskomen bij mezelf. En daar bleek het veilig toeven in goede en minder goede dagen. Een intensieve ervaring die je wijst op handvatten die je in se al bezit: aandacht voor je adem, een opmerkzame beginnersgeest en een milde grondhouding. Samen bieden ze een stevig fundament om steeds meer en meer als een berg in het leven te staan.
Jozefien G.

Alhoewel ik in het begin het heel moeilijk heb gehad, me aan te passen en me in te leven, mis ik nu de groep en heb ik er heel wat uit geleerd. Mijn plan in nu om nog een aanvullende avondcursus te gaan volgen. Ik kan het iedereen aanraden en wil ook nog eens Inge danken voor haar steun alsook de anderen en cursisten die me hebben gemotiveerd door te gaan tijdens de eerste dagen toen ik het moeilijk had. De stiltedag was voor mij een breekpunt waar ik me heb moeten doorworstelen maar achteraf heb ik daar ook weer het nut van ingezien. Beste dank aan allen.
Koen R.

Het is niet zo belangrijk dat je weet waaraan je begint, gewoon doen! De ervaring in een residentiele context is uniek wegens de verbondenheid die er in de stilte tussen de deelnemers groeit, de positieve en vaak vrolijke sfeer, de empathie en attentievolle aanwezigheid van de trainers, de mooie en verzorgde locatie en … het heerlijke en evenwichtige eten. Aan te raden voor wie een grenzenverleggende vakantie zoekt, het was voor mij een unieke en verdiepende ervaring.
Anoniem